Spring naar content

Case Kwaliteitsvalidatie

Home » Klantcases » Case Kwaliteitsvalidatie

Business Issue

Een bedrijf dat een psychologische meting exploiteert, kreeg bij aanbestedingen in toenemende mate te maken met de vraag naar een onafhankelijke validatie van het product. Om op termijn aan deze aanbestedingen te kunnen blijven deelnemen, heeft het bedrijf Future Facts Conclusion ingeschakeld om een onafhankelijk validatief onderzoek uit te voeren en bij de bevoegde instanties een kwaliteitskeurmerk te behalen.

Aanpak en oplossing

Behalve de reeds beschikbare gegevens, zijn nieuwe gegevens verzameld om test-hertestvaliditeit, constructvaliditeit en voorspellende validiteit aan te tonen. Met deze gegevens kon niet alleen de validiteit van de meting aangetoond worden, maar ook de voorspellende waarde van de meting voor studie- en arbeidsmarktsucces.

Baten

Dankzij deze bewijsvoering kan het bedrijf nu meebieden op aanbestedingen in het onderwijs en de Nederlandse en Duitse uitkeringsinstanties. De krachtige voorspellende waarde van het instrument heeft ertoe geleid dat het bedrijf specifieke oplossingen voor het onderwijs en de arbeidsbureaus heeft ontwikkeld.

Meer informatie?

Wil je weten wat Future Facts Conclusion voor jou kan betekenen op het gebied van onafhankelijke validatie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven