Podcasts

Home » Podcasts

Vanuit onze data-expertise wordt de Hot ITem Groep regelmatig gevraagd om mee te werken aan uitzendingen van De Dataloog. De Dataloog is een onafhankelijke partij die podcasts maakt over big data, data science, Machine Learning en de datagedreven transformatie.

Podcast: Responsible Applied AI

Responsible Applied AI

Hoe kun je AI-toepassingen verantwoord implementeren zonder innovatie te verstikken? In deze aflevering van de Dataloog bespreken Friso Spinhoven, privacy-adviseur, en Bastiaan Sjardin, CTO van Future Facts Conclusion, de ins en outs van Responsible Applied AI.

Lees meer...
Podcast

Het meten van ESG

In deze podcast spreekt de Dataloog met Raymond van Ek en Sander van Gelderen van Hot ITem over diverse use cases in ESG.

Lees meer...
Podcast Heilbron

Put your mouth where your money is

Jeroen Luigjes, Head of Data & AI, geeft in deze podcast een aantal praktische tips mee vanuit 1,5 jaar ervaring met datatransformatie bij Heilbron.

Lees meer...

Data, de slimme brandstof voor de energietransitie

Peter Dreschler, Change Lead IoT bij Eneco, vertelt in deze podcast over het Smart Energy Grid en over de mogelijkheden en uitdagingen van data die de transitie naar duurzaamheid ondersteunen.

Lees meer...
Podcast Delta Fiber

De slag om de klantaansluiting winnen door beter sturen in de keten

Jan Jaap van Mierlo van DELTA Fiber vertelt in deze podcast hoe de juiste informatievoorziening de wendbaarheid van je bedrijf vergroot.

Lees meer...
Podcast Translink

Van check-in/check-out naar voorspelbare reizigersstromen

De Dataloog heeft Roy van den Berg van Translink en Rob Honing van Hot ITem aan tafel, over betrouwbare data en een wendbaar datafundament.

Lees meer...
Podcast IoT

Build Performance, de voedingsbodem voor groei en potentieel voor smart buildings

In deze podcast spreekt De Dataloog met Dave Vernooij van Dura Vermeer en Hakan Akdogan van Hot ITem over IoT, sensoring en smart-buildings. Hoe zinvol is het om alles te implementeren en te meten en vooral: wat doe je met al die informatie?

Lees meer...
Podcast: De kansen van de privacywetgeving

Privacy en privacy preserving algoritmes

Bastiaan Sjardin en Adam Knoop zijn in deze uitzending van De Dataloog te gast, waarin er een reëel beeld wordt geschetst van het nu en de toekomst over privacy concerns.

Lees meer...
Podcast: sturen met data in tijden van Covid-19

Sturen met data in tijden van Covid-19

In deze podcast spreekt De Dataloog met Rob Honing en Adam Knoop over hoe data kan helpen om in tijden van Covid-19 goed te kunnen sturen en kansen te benutten.

Lees meer...
Podcast: het data science proces in de praktijk

Het data science proces in de praktijk

In deze podcast spreekt De Dataloog met Adil Bohoudi en Joost de Jonge van Future Facts Conclusion over het data science proces in de praktijk, want de theorie kennen we nu wel.

Lees meer...
Podcast: Datawarehouse, data lake en data maturity

De waarde van het datawarehouse, data lake en data maturity

In deze podcast spreekt De Dataloog met Bastiaan Sjardin over de requirements voor een goed opgezet datawarehouse / data lake.

Lees meer...
Podcast: Het Factbased Improvement gedachtegoed

Betere beslissingen met data volgens het Factbased Improvement gedachtegoed

In deze podcast spreekt De Dataloog met Raymond van Ek en Adam Knoop over hoe je op feiten gebaseerde beslissingen kunt maken op basis van data.

Lees meer...
Podcast: Datakwaliteit en Datagovernance

Datakwaliteit en Datagovernance

In deze podcast spreekt De Dataloog met Remco Meijer en Patric Schoenaker over use cases, algoritmes, datagovernance en data-architectuur.

Lees meer...
Podcast

Op weg naar de data driven boardroom

In deze podcast spreekt De Dataloog met Rob Honing en Adil Bohoudi over een goede AI-implementatie en hoe een board datagedreven kan worden.

Lees meer...
Podcast: De kansen van de privacywetgeving

De kansen van de privacywetgeving

In deze podcast spreekt De Dataloog met Edwin Kusters over de invloed van de AVG-wetgeving op dataprojecten en de kansen die het biedt.

Lees meer...
Podcast: Responsible Applied AI

Fraudedetectie – de use cases en algoritmes

In deze podcast spreekt De Dataloog met Richard Bakker over fraudedetectie met slimme Artificial Intelligence-technieken.

Lees meer...