Spring naar content

Organiseren van AI

Home » Expertisegebieden » Organiseren van AI

Datagedreven werken levert organisaties een substantieel voordeel op in de markt. Bij Future Facts Conclusion begrijpen we het belang van de juiste Artificial Intelligence (AI-) en Machine Learning (ML-) toepassingen voor versnelling op het gebied van productontwikkeling, kostenbeheersing, procesoptimalisatie en efficiency. Wij helpen organisaties bij het structureel groeien door middel van het juiste stappenplan voor AI-implementatie.


Strategic Intelligence Center (SIC)

In veel organisaties zorgt het gat tussen business en IT voor versnippering van informatie en een wildgroei aan systemen en databases. Het is essentieel om databeheer, Business Intelligence en Analytics succesvol te clusteren, zodat verschillende afdelingen werken met één centrale waarheid. Een bewezen en veel toegepast voorbeeld van deze aanpak is het Strategic Intelligence Center (SIC). Het SIC is een organisatie van mensen, systemen, processen en informatiediensten. Het bevindt zich tussen de gebruikers van informatie en de IT-afdeling in en slaat een brug tussen deze twee werelden. Wij helpen bij het inrichten van een SIC en leren beide partijen elkaar beter te begrijpen. Discussies over de betrouwbaarheid van data of afwijkende rapportage-uitkomsten behoren hiermee tot het verleden.

Download de Strategic Intelligence Center (SIC) Factsheet

AI-strategie en roadmap

Welke trends en mogelijkheden zijn er voor jouw organisatietype en welke potentiële waarde vertegenwoordigen zij? Onze experts gaan graag samen met de business van jouw organisatie in gesprek om tot de kern van de behoefte en de waarde te komen. Door nauw samen te werken en gebruik te maken van de ingebrachte kennis verkennen we de mogelijkheden en komen we tot nieuwe inzichten. Het resultaat is een heldere AI-strategie en een concrete aanpak om deze binnen de organisatie te laten landen. Ook brengen we de relevante businesscases en hun prioritering in kaart, gecombineerd met een stappenplan om deze waarde te realiseren.

Download de AI-strategie en roadmap Factsheet

AI & Ethics

Veel organisaties maken gebruik van algoritmes, of het nu gaat om churn-analyses of complexe ML-modellen gericht op predictive maintenance. Algoritmes moeten op een ethische en verantwoorde manier worden ontwikkeld en gebruikt. Om inzicht te bieden in de mate van risico die de algoritmes binnen jouw organisatie mogelijk met zich meedragen, heeft Future Facts Conclusion een AI & Ethics-framework ontwikkeld. Ons framework biedt een leidraad en praktische aanbevelingen om algoritmes op de juiste wijze te beheren en maatregelen te treffen om ze op een ethisch verantwoorde wijze te classificeren, zodat je organisatie kan profiteren van AI-technologie op een moreel verantwoorde manier.

Download de AI & Ethics Factsheet

Large Language Models

Foundation Models vormen de drijvende kracht achter de nieuwe generatie AI-toepassingen. Deze modellen zijn zeer omvangrijk, bestaande uit miljoenen parameters die getraind zijn op een breed scala aan data. Het meest bekende voorbeeld is ChatGPT, een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke tool, waaraan iedere vraag gesteld lijkt te kunnen worden.

Voor organisaties is het zeer waardevol om te profiteren van deze geavanceerde technologie, maar ook om te voldoen aan de wettelijke vereisten rondom databeheer en privacy. Daarom realiseren wij Foundation Models met vergelijkbare functionaliteiten, die tevens voldoen aan alle compliance- en beveiligingseisen. Op deze manier zorgen we ervoor dat je organisatie optimaal profiteert van AI-technologie, zonder concessies te doen op het gebied van data-privacy en veiligheid.

Download de Large Language Models Factsheet

Heb je vragen over het organiseren van AI?

Auteur Joyce Lopulalan

Staat je specifieke onderwerp er niet tussen of heb je een aanvullende vraag over het organiseren van AI? Neem vandaag nog contact op met Joyce Lopulalan voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven