Spring naar content

Minor AI in Business: Hogeschool Inholland en Future Facts Conclusion vernieuwen samenwerking

Home » Minor AI in Business: Hogeschool Inholland en Future Facts Conclusion vernieuwen samenwerking

Na een succesvolle lancering van de minor ‘AI in Business’ in 2023, biedt Hogeschool Inholland ook dit jaar weer de mogelijkheid om deze minor te volgen. Derde- en vierdejaars studenten van de richting Business, IT & Management worden geïntroduceerd in de wereld van Artificial Intelligence en de mogelijkheden die dit biedt voor het realiseren van businesswaarde. De minor ‘AI in Business’ start in februari.

‘AI in Business’ is modulair opgebouwd en omvat alle actuele thema’s die relevant zijn binnen dit vakgebied. Naast het verkennen van datamogelijkheden en voorspelmodellen, wordt er uitgebreid aandacht besteed aan Responsible AI. Deze benadering van kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker vanwege de ethische en maatschappelijke aspecten ervan. De colleges worden afwisselend door Inholland en Future Facts Conclusion gegeven met focus op de skillset die nodig is voor een hedendaagse Analytics Translator. Deze spilfunctie slaat de brug tussen business en IT, en speelt een essentiële rol bij het (vooraf) inzichtelijk maken van de toegevoegde waarde van (AI)-projecten.

Combinatie tussen theorie, kennisoverdracht en vertaling naar de praktijk

Boudewijn Boelman, Opleidingsmanager Inholland: “Inholland is altijd bezig met vernieuwing en het bieden van een goede aansluiting tussen onze studenten en het bedrijfsleven. Het is daarom essentieel dat zij een gedegen basiskennis hebben van nieuwe ontwikkelingen binnen Artificial Intelligence (AI), Machine Learning Modellen (ML), Internet of Things (IoT), Responsible AI en toepassingen met (synthetische) data. Het unieke aan deze minor ‘AI in Business’ is dat we niet alleen op hard skills trainen, maar ook aandacht besteden aan soft skills. Hoe stel je de juiste vragen? Op welke wijze ga je meerwaarde leveren? En hoe pak je zoiets aan in teamverband? Welke opties heb je als de data niet van voldoende kwaliteit blijkt te zijn? Het daadwerkelijk doorlopen van dit volledige proces levert een enorme bijdrage aan de skillset van de student, die daarmee een grote voorsprong heeft op de arbeidsmarkt. En daar zijn de studenten ook erg enthousiast over. Met deze minor stomen wij onze studenten klaar voor de wereld van morgen en kunnen zij als Analytics Translator direct aan de slag.”

Zo deelde een student die de minor ‘AI in Business’ heeft gevolgd: “Deze minor heeft niet alleen mijn kennis van datascience en AI vergroot, maar heeft me ook de vaardigheden gegeven om effectief samen te werken en echte problemen op te lossen. Een perfecte combinatie van theorie en praktijk, en daarom zou ik de minor zeker aan anderen aanraden.”

Duurzaam impact maken met AI

Jeroen Oudenaarden, CEO Future Facts Conclusion: “De experts van Future Facts Conclusion vinden het stuk voor stuk belangrijk om positieve impact te maken. De energie die zij krijgen van het geven van een (gast)college aan ‘the next generation’ is erg leuk om te zien. Onze experts komen met levendige voorbeelden uit de periode bij hun eerste werkgever en brengen op eigentijdse wijze kennis en kunde over in een goede balans tussen theorie en praktijk. Een onderdeel van deze minor is een interview met de directie van een organisatie, waarbij de studenten de opdracht helder moeten zien te krijgen en met het verstrekte materiaal aan een usecase moeten werken. Het hoogtepunt is natuurlijk het capstone project waarbij zij moeten aantonen dat ze na deze minor ook echt aan de slag kunnen met alle vergaarde informatie. Ik kijk er nu al naar uit!”

Meer informatie?

Wil je weten hoe Future Facts Conclusion kan helpen waarde te creëren met AI? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven