Spring naar content

Inholland en Future Facts Conclusion lanceren minor AI in Business

Home » Inholland en Future Facts Conclusion lanceren minor AI in Business

In februari 2023 is de minor ‘Artificial Intelligence in Business’ bij Inholland gestart. Deze minor is het antwoord op de stijgende marktbehoefte naar afstudeerders met kennis en ervaring op het gebied van data en technologie in de studierichting Business IT & Management. De minor is speciaal ontwikkeld door Inholland in samenwerking met Future Facts Conclusion, die sinds de oprichting in 2016 de AI-partner is voor grote top-3 spelers in de markt zoals PostNL, ANWB en KLM. De kennis en expertise die hierdoor worden toegevoegd, inclusief ‘best practices’ uit de praktijk, zorgen voor een gevarieerd en afwisselend onderwijsprogramma.

‘Het samen ontwikkelen van deze minor met Future Facts Conclusion die de combinatie maakt tussen theorie, kennisoverdracht en de vertaling naar de praktijk, was dan ook de logische vervolgstap in de samenwerking,’ aldus Boudewijn Boelman, opleidingsmanager Inholland.

Artificial Intelligence (AI), zowel voor overheden als het bedrijfsleven

Er zijn legio toepassingen die reeds gebruikmaken van een vorm van AI. Voor commerciële organisaties is het van groot belang om niet achter te blijven t.o.v. de concurrentie. De uitwerking kan liggen in het efficiënter inrichten en verbeteren van bestaande processen (denk aan het verlagen van retourzendingen bij retailers), het kunnen maken van realistische scenario’s om beleid op te maken (denk aan de impact van corona op bestaande dienstverlening) of op basis van Data Insights te werken aan innovatieve, nieuwe producten of diensten. Voor autoriteiten is het een middel om bijvoorbeeld criminaliteit te bestrijden. Dit zijn maar enkele voorbeelden van toepassingen.

Toepassen van de marktstandaarden in datagedreven werken

Inholland merkt dat steeds meer vraagstukken met data en technologie ontstaan in het bedrijfsleven. Dat merken de derde- en vierdejaars studenten Business IT & Management ook tijdens hun stages; de vraag naar skills om te kunnen werken met data en technologie neemt toe. Door deze minor te volgen, bouwen zij deze skills direct op en weten ze hoe je vraagstukken gefundeerd en datagedreven kunt aanvliegen. Zij doen bovendien kennis op van de standaarden die in de datagedreven business gebruikt worden.

Realistische praktijkcase

Onderdeel van deze minor is een bezoek aan het hoofdkantoor van Future Facts Conclusion. In een rollenspel houden de studenten hier een interview met een directielid met een bedrijfsvraagstuk. Deze uitkomsten, die worden aangevuld met een synthetische dataset, dienen de studenten om te zetten naar een stappenplan. Deze case herbergt verschillende leerelementen: zo leren ze te werken in teams en taken te verdelen, maar ook data te analyseren, te interpreteren en te vertalen naar een onderbouwd advies.

Meerwaarde van data en technologie in het bedrijfsleven

Bij dit minor ‘AI in Business’ komen de studenten met de belangrijkste competenties in aanraking: beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen, professionaliseren, implementeren en onderzoeken. Zo werken Inholland Hogeschool en Future Facts Conclusion aan het klaarstomen van eindejaarsstudenten, waarbij zij met verrijkte kennis van de mogelijkheden op het gebied van data en technologie hun meerwaarde in het bedrijfsleven kunnen leveren.

‘De ontwikkelingen binnen Artificial Intelligence volgen zich razendsnel op. Wij zien het als onze missie om ieder bedrijf in staat te stellen duurzaam impact te maken met AI. Dit doen wij door het delen van onze AI-expertise en het bieden van executiekracht om de verandering naar een datagedreven organisatie daadwerkelijk te maken. Het in een vroeg stadium betrekken van de volgende generatie zien wij als een belangrijk onderdeel hiervan’, aldus Adil Bohoudi, oprichter en directeur van Future Facts Conclusion.

Meer informatie?

Wil je weten hoe Future Facts Conclusion kan helpen waarde te creëren met Business Analytics? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek

Scroll naar boven