Spring naar content

Future Facts Conclusion lanceert Data Science Factory

Home » Future Facts Conclusion lanceert Data Science Factory

Future Facts Conclusion kondigt met trots de lancering aan van zijn nieuwste initiatief: de Data Science Factory.

Future Facts Conclusion, een label van de Hot ITem Groep, is acht jaar geleden opgericht met het doel om organisaties te helpen meerwaarde uit data te halen. Het bijeenbrengen van datastreams, het creëren van een solide, wendbaar datafundament en het ontwikkelen van stuurinformatie, waar Hot ITem de aangewezen partner voor is, is hierbij van essentieel belang. Een belangrijke stap in het verbeteren van besluitvorming en optimalisatie in verschillende scenario’s is de verdiepingsslag rondom data insights aan de hand van advanced modelling. Daarin zet Future Facts Conclusion nu een volgende stap met de lancering van de Data Science Factory.

Waarom een Data Science Factory?

“Steeds meer directies zien in dat organisaties die datagedreven werken, snellere groei doormaken door het nemen van de juiste, factbased beslissingen”, vertelt Jeroen Oudenaarden, CEO van Future Facts Conclusion. “Deze beslissingen worden gevoed door geavanceerde modellering, zogeheten advanced analytics, waarmee aan de hand van voorspelde scenario’s beter op een verwacht toekomstbeeld ingespeeld kan worden. Dit heeft gevolgen voor onder andere het op- of afschalen van personeel, materieel en de inkoop van grondstoffen. Het is daarom niet verwonderlijk dat directies juist op dit vlak willen versnellen.”

De werking van een Data Science Factory

Het vinden en behouden van gekwalificeerde Data Scientists is een uitdaging voor veel organisaties. De schaarste aan deze gespecialiseerde professionals en het hoge verloop binnen Data Science-teams (en daarmee het weglekken van kennis), leiden tot langere doorlooptijden van projecten of zelfs tot volledige stagnatie.

Om organisaties hierin volledig te ontzorgen, biedt de Data Science Factory van Future Facts Conclusion directe toegang tot hooggekwalificeerde specialisten. Deze experts kunnen projecten versnellen en succesvol afronden. Hierdoor kunnen de ontwikkelde (zelflerende) modellen daadwerkelijk in productie worden genomen, en een aanzienlijke bijdrage leveren aan het succes van de organisatie.

De Data Science Factory biedt verschillende voordelen voor organisaties:

  • Beschikbaarheid van hooggekwalificeerd Data Science-personeel
  • Het juiste team voor de juiste opdracht
  • Altijd up-to-date over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied
  • Kennisoverdracht is onderdeel van de werkwijze
  • Resultaatgerichte aanpak: industrialisatie van modellen in de operatie

Bovendien is de Data Science Factory ideaal om de vakantieperiode binnen organisaties te overbruggen.

De kracht van Future Facts Conclusion

Future Facts Conclusion werft zelf de juiste gespecialiseerde medewerkers en zit bovenop de ontwikkelingen van dit dynamische expertisegebied. Met jarenlange werkervaring op (inter)nationale trajecten, brengen de medewerkers van Future Facts Conclusion waardevolle kennis en expertise in bij elk project.

Door de sterke focus op de ontwikkeling van zijn medewerkers, biedt het bedrijf ook een uitgebreide Masterclass aan voor starters. Tijdens een intensieve 6-weekse training worden deelnemers klaargestoomd als Data Scientist, Data Engineer of Analytics Translator. Deze training besteedt aandacht aan zowel technische vaardigheden (Python, IoT-toepassingen etc.) als aan presentatie- en communicatievaardigheden.

Daarnaast heeft Future Facts Conclusion een bewezen Way of Working ontwikkeld, gebaseerd op best practices die voortkomen uit jarenlange ervaring. Deze benadering stelt organisaties in staat om de kennis en kunde van hun eigen Data Science- of BI-specialisten naar een hoger niveau te tillen. Bovendien zorgen we dat kennisoverdracht gedurende het hele traject is gewaarborgd, waarbij specialisten direct betrokken worden bij het gehele proces, van ideation tot industrialisatie.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de Data Science Factory? Neem dan contact op met Jeroen Oudenaarden, CEO van Future Facts Conclusion, via jeroen.oudenaarden@futurefacts.nl.

Scroll naar boven