Data is een vitaal onderdeel van elke moderne businessstrategie en onmisbaar voor de besturing van uw organisatie. Future Facts slaat de brug tussen uw strategische doelstellingen en uw Analytics-omgeving. Of het nu gaat om klantgegevens, financiële gegevens, transactiegegevens of procesgegevens, wij helpen u om direct toegevoegde waarde te genereren vanuit de verzamelde data. Denk hierbij aan het ontdekken van nieuwe markten, nieuwe klantgroepen en nieuwe product-dienstcombinaties of het voorspellen van en anticiperen op klantgedrag.

Op basis van historische data helpen wij u met slimme modellen de toekomst te voorspellen en op bestuursniveau te bepalen welke richting u kiest of welke besluiten u neemt. Door een onafhankelijke en cijfermatige onderbouwing, kunt u uw organisatie overtuigen van uw inzichten en kunt u met zekerheid beslissingen nemen.

Future Facts heeft zich gespecialiseerd in Marketing Analytics, Customer Services Analytics en Finance Analytics.

Marketing Analytics

 • Strategische positionering
  Met behulp van strategische positionering door middel van marktpenetratie-, pricing- en segmentatieanalyses ontdekken we samen uw groeikansen en bepalen we uw go-to-markets. Hiermee kunt u uw businessplanning verbeteren en uw groeidoelstellingen realiseren.
 • Lifecycle Analytics
  Met Lifecycle Analytics brengen we uw klantstromen in kaart. Met behulp van slimme (voorspel)modellen zorgen we dat u een inschatting kunt maken welke klanten de neiging hebben om een bepaalde beweging te maken zodat u passende marketingacties kunt uitvoeren.
 • Campagne-optimalisatie
  Daarna volgt het proces van campagne-optimalisatie waarbij we zorgen dat de beste marketingacties voor elke klant worden bepaald. Een ‘Next Best Action’-model of aanbevelingsmodel kan inschatten welke communicatie of propositie de hoogste ROI zal hebben. Met behulp van een attributiemodel wordt de ROI aan de juiste touchpoints toegewezen waardoor ook de kanaalmix optimaal is.

Customer Services Analytics

 • Contact Driver Analytics
  Met behulp van Contact Driver Analytics kunt u beter voorspellen wanneer en waarover klanten contact opnemen via welke kanalen. Hierbij zetten we voorspelmodellen of nieuwe technieken in zoals tekst mining of speech analytics. Daarnaast geeft het u inzicht in de verschillen tussen medewerkers in de snelheid en kwaliteit waarmee vragen of problemen worden opgelost. Zo kunt u de juiste medewerkers in de juiste kanalen inzetten en worden klanten sneller en beter geholpen.
 • Channelshift Analytics
  Met behulp van Channelshift Analytics brengen we de wisselingen tussen kanalen in kaart en de impact op de volumes, kosten en klanttevredenheid. Met behulp van data-analytics en -modellen kunt u de contactstrategie factbased vormgeven en klanten naar kanalen sturen waar ze goed en efficiënt worden geholpen.
 • Customer Journey Analytics
  Door het integreren van data uit verschillende bronsystemen (CRM, ERP, callcenter, etc.) geeft Customer Journey Analytics u inzicht in de verschillende contactmomenten en de ervaringen daarvan, en hoe deze geoptimaliseerd kunnen worden. Door inzet van NPS-analyses en voorspelmodellen helpen we de algehele klantreis te verbeteren en te personaliseren.

Finance Analytics

 • Revenue Assurance
  Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 1% tot 4% van de omzet van Nederlandse bedrijven verdwijnt door fouten in bedrijfsprocessen. Met name binnen bedrijven met grote volumes, IT-gedreven processen en complexe business/pricing rules speelt deze problematiek. Met Revenue Assurance zijn we in staat deze fouten op te sporen, door een combinatie van complexe datakwaliteitcontroles en procesverbetering.
 • Fraud Finder
  Veel bedrijven hebben een rule based fraudedetectiesyteem, maar helaas zorgt dit voor veel onterechte triggers en is het moeilijk te beheren. Met behulp van Machine Learning-technieken sporen we fraude automatisch en effectief voor u op. Dit zorgt voor een vermeerdering van gedetecteerde frauduleuze cases en een vermindering van gevallen die onterecht als fraude worden aangemerkt.
 • Budget Forecasting
  Met Budget Forecasting combineren we databronnen en historische data, en ontwikkelen we geavanceerde voorspelmodellen, zodat u in staat bent een zeer accurate budget forecasting te maken. Hierdoor bespaart u kosten bij het maken van de forecasts, hoeft u minder tijd te besteden aan het verklaren van onnodige verschillen tussen budget en actuals en heeft u grip op het hele financiële planning- en controlproces.

Meer informatie?

Wilt u weten hoe Future Facts u kan helpen waarde te creëren met Business Analytics? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.