Spring naar content

Analytics succesvol organiseren

Home » Expertisegebieden » Analytics succesvol organiseren

Om duurzaam en effectief waarde te creëren met Data Analytics, helpen wij je Analytics goed te integreren met de bedrijfsprocessen. Een Maturity Scan en Roadmap helpen hierbij. Een belangrijk aspect in de weg naar volwassenheid is het clusteren van de data-activiteiten, zodat er een brug wordt geslagen tussen Business en IT.

Data Analytics Maturity Scan

Om de volwassenheid van de organisatie op het gebied van Data Analytics te bepalen, voeren we een Business Analytics Maturity Scan uit. Het resultaat is een rapportage waarin de volwassenheid van de organisatie wordt getoond. In een op maat gemaakt advies gaan we in op sterke en zwakke punten ten opzichte van concurrenten en best-in-class bedrijven en adviseren we je welke stappen je kunt ondernemen om de volwassenheid te vergroten.

Data Analytics Roadmap

Experts van Future Facts die al vele organisaties verder hebben geholpen, vertellen welke trends en mogelijkheden er zijn voor jouw organisatietype en welke potentiële waarde deze inhouden. Samen met de ingebrachte kennis van de organisatie exploreren we de mogelijkheden die er zijn en komen we tot nieuwe inzichten. Het resultaat is een overzicht van businesscases en bijbehorende prioritering, gecombineerd met een concreet stappenplan om deze waarde te realiseren binnen je organisatie.

Strategic Intelligence Center (SIC)

In de praktijk zien we dat databeheer, Business Intelligence en Analytics vaak zijn belegd bij de ondersteunende IT-afdeling. Soms geclusterd in één afdeling, maar vaak los van elkaar. In ieder geval niet dicht op de afdelingen waar de kernactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor ontstaat een gat tussen business en IT en een wildgroei van systemen en databases in plaats van synergie. De afdelingen in het primaire proces regelen hun eigen applicaties en datasets en er is geen goed Analytics-platform. Hierdoor ontstaan discussies over de betrouwbaarheid van de data en verschillen in rapportages tussen afdelingen en/of in de consolidatie. Dit draagt niet bij aan de strategische doelen van de organisatie.

Wij helpen deze problemen te overkomen en om te draaien in kansen en waardecreatie met data. Het clusteren van data-activiteiten in een Strategic Intelligence Center (SIC) is hiervan een vaak toegepast voorbeeld. Het SIC is een organisatie van mensen, systemen, processen en informatiediensten. Het bevindt zich tussen de gebruikers van informatie en de IT-afdeling in en slaat een brug tussen deze twee werelden. We leren hen elkaar te begrijpen.

Meer informatie?

Wil je weten hoe Future Facts kan helpen waarde te creëren met Business Analytics? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Plan je adviesgesprek
Scroll naar boven