Spring naar content

Big Data Expo 2019

Home » events » Big Data Expo 2019

Op 18 en 19 september 2019 is Future Facts Conclusion als partner aanwezig op de Big Data Expo in de Jaarbeurs Utrecht. De Big Data Expo is een platform waar mensen en kennis samenkomen, verbonden door het thema big data. Maar wat houdt dat dan in, big data? Wanneer er gegevens verzameld worden in databases kunnen we deze analyseren en hieruit inzichten halen om zo te kunnen groeien, als werknemer maar zeker ook als bedrijf. We ‘weten’ door deze data immers wat werkt en waar onze aandacht naar uit moet gaan wanneer het gaat over bedrijfsvoering. Maar de hoeveelheid data groeit enorm snel, verandert continu en is vaak onsamenhangend en daarmee ongestructureerd. Hierdoor is er veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen (binnen de juiste context). Kortom, big data vraagt om specialisten. De vraag is immers niet óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar hóé ze het moeten aanpakken.

Factbased Improvement bij VGZ

Op donderdag 19 september zal Micha Schmeink, BI/Big Data Architect bij Coöperatie VGZ, samen met Richard van Dijk, Business Analytics Consultant bij Future Facts Conclusion, een presentatie geven over Factbased Improvement bij VGZ. VGZ wil een datagedreven oragnisatie zijn om snel te kunnen sturen en om de kosten per verzekerde laag te houden. Om datagedreven te zijn en daarmee meer businesswaarde te genereren is ondersteuning nodig van een platform waarmee de hele organisatie snel en efficiënt toegang kan krijgen tot de beschikbare data.

In deze presentatie wordt ingegaan op de achtergrond, de architectuur van het landschap, op welke wijze ingestion geautomatiseerd is en hoe BI en data science gezamenlijk gebruik maken van het platform waarbij wordt voldaan aan de eisen rond datamanagement. Uiteraard komen de lessons learned ook aan de orde.

Stand Future Facts Conclusion

Wij zijn te vinden op de beursvloer bij standnummer 85.

Scroll naar boven